Тандири та аксесуари
ТАНДИР – це східна керамічна піч з глини, замішана з вогнетривким шамотом. Тандир у народів Середньої Азії і Кавказу – глиняний вогнище, піч для приготування їжі. Вони бувають різні – стаціонарні в землі, складені з глини у формі бочки, переносними, з східними візерунками, для використання в заміському будинку, дачі, кафе, ресторані.
Це альтернатива сучасній мангалу, барбекю. Ми пропонуємо Вам тандири з шамоту з елементами ковки.
Їжа, приготована в тандирі, відрізняється неповторним смаком і запахом, спробувавши один раз, Ви не забудете її смак ніколи. Хитрість полягає в готуванні за принципом Російської печі, спочатку енергія від вогню передається глиняним стінок, після чого саме глиняні стінки віддають свою енергію їжі.
Особливості конструкції – рівномірність розподілу температури приготування за рахунок високої теплоємності вогнетривкої корпусу печі.
Вся продукція виготовляється з екологічно чистих матеріалів.
Готувати в тандирі легко і просто в будь-який час року і при будь-якій погоді. При цьому не потрібно постійно перебувати у тандира і перевертати їжу або крутити шампури.
Тандир може стати чудовою прикрасою вашого саду, відкритої веранди або майданчики для відпочинку. Тандир буде чудово виглядати в інтер'єрі заміського будинку, кафе чи ресторану.
Тандир — це вогнище, здатний зібрати навколо себе вашу сім'ю і всіх ваших гостей, подарувати радість спілкування і стати відмінним приводом для нескінченних кулінарних експериментів і відкриттів.
В основному Тандир або Тандур це більшою мірою представник східної кухні, але і як піч Тандир використовувалася ще за часів зародження козацтва. Наші прапрадіди викопували в землі ями сферичної форми, стінки обмуровывали змішаним глиняним розчином, в результаті чого виходила глиняна піч сферичної форми. Залаживали дрова і повільно розжарювали стінки печі, після чого можна було готувати різноманітну їжу, в теж час обпалюючи стінки печі. Оскільки треба було пересуватися з місця на місце, то вони викопували вже обпалену сферичну піч і перевозили її з собою на місце наступного стану.
ВАЖЛИВО. ОСНОВНІ МОМЕНТИ.
• При першому розпалюванні тандира з'являються волосяні тріщини, які не впливають на роботу і функціональність тандира, а служать тепловими швами.
• Розпалювання тандира. Зніміть верхню кришку, відкрийте піддувало. Закладіть дрова, хмиз або деревне вугілля (не більше 2/3 обсягу), розпаліть вогонь.
• При исчезании кіптяви на внутрішніх стінках, тандир нагрітий до робочої температури. Це відбудеться приблизно через 40 60 хвилин після розпалу.
• Для приготування страв ви можете повністю прибрати або частково залишити вугілля в тандирі (за бажанням).
• Для приготування м'яса, шампур вішається вертикально і закриваються всі кришки і піддувало. Рекомендуємо, в кінці приготування, відкрити всі кришки на 2-3 хвилини, щоб гаряче повітря зробив скоринку і неповторний смак страви.
• Не допускайте попадання води на розігріте тандир.
• Використовуйте додаткові аксесуари: сітка, ялинка, шампурница і підставка для курки для приготування в тандирі.